текст Тик-так

песен на Слаткаристика ft. Криско

 
Времето е пари, па работам во интерес на времето,
така досадата поминува интересно.
Гладен, се понашам ко да не сум јаден.
Kаде? трагам по рецептот на Метузалем.
Мали! Лесно е да дојдеш до внимание,
али тешко е да дојдеш до влијание,
делувам ко да, не знам паметот кај ми е,
играва е курва јас ја оплодив ко “Kanye“.
“Gold Digger“ пишав дека сум “Gold Wigga“
и со текот на времето само буквите ги болдирав,
10-та година циљам на милион,
но мечта за милион доаѓа од сиви дом.
Тик так тигири рик так (x3)
Слепиот нај добро се снаоѓа у мрак.
Тик Так. Дај пак...
 
Не, јас немам почнато од нула,
глеј ја имам почнато од була,
сањам за цела ера кариера,
за исто сањаат и оние што моментално серат (тука доле).
Стварно не знам што се толку наапани,
ја не праам рап ја пра пра праам пари.
Парите се отепувачка се прават али,
некад мора да ги повикаш со “Avakari“.
Играва ја свртев 100 пати не можам веќе,
долго време главниот ми е смешен.
Мењам воз кој тргнува од Балкан,
времето е солено па не сум више Слаткар.
Тик так тигири рик так (x3)
Слепиот нај добро се снаоѓа у мрак.
Тик Так. Дај Пак...
 
Listen to me bitch
?в остич?, не ги познаваш тия
на теферич дошъл съм за да ям и пия
чаай малко да та питам, "а ти къде бе?"
чудиш са дали ма дразниш, а, не бе
мини бара зареден, откачам
смс - "ай са видим", в дънки скачам
кльощав задник та побутва, недей го мисли
авер в нужда се познава, сипи едно уиски
черна джанта по асфалта пердашил с 200-та
тежка бала, лека кака втори семестър
всички манги в брой, не е достатъчно
нагъл гъз пребит от бой пак не е достатъчно
свивай ми, наливай ми, да ми е хараби
леко парти до зори на никой не вреди
на външен вид отворен, мозък много болен
момичета, момчета, ръцете горе.
 
Тик так тигири рик так (x3)
Тик Так. Дај Пак...
 
Коментари 0
Няма добавени коментари.